2013. október 18., péntek

Kezében volt a teljes pénzösszeg, mégis utcára dobta a Fidesz!


Kezében volt a teljes pénzösszeg, mégis utcára dobta a Fidesz!
Kezében volt a teljes pénzösszeg, mégis utcára dobta a Fidesz!
Lakatos Lászlót és csípőficammal 17-szer műtött beteg feleségét ma dobta utcára a Fidesz, Kovács Róbert X. kerületi polgármester utasítására. A férfi hiába emelte kamerák előtt magasra a teljes pénzösszeget, amivel tartozott, a fideszes szervezésű kilakoltatásokról ismert, közpénzen fenntartott multmilliomos Kovács Róbert ezúttal is hajthatatlan volt.


Lakatos László és neje 2005 óta lakott az önkormányzati bérlakásban, amely a X. kerületbentalálható Sírkő utca 17. szám alatt áll. 2013. februárjától - hála Orbán rezsicsökkentési világforradalmának - a megemelkedett lakbérrel már nem boldogultak, ezért a tartozásuk - a gyakorlatilag uzsorakamatokkal - 400 ezer Ft lett.

Ez a kilakoltatás is az Orbán Viktor részéről ország-világ előtt meghirdetett, október 15-én hatályba lépett kilakoltatási moratórium, azaz kilakoltatási tilalom után került végrehajtásra. Orbán Viktor - ahogyan azt a világsajtó előtt is megszokhattuk - ezúttal is nyilván tudatosan hazudozott össze-vissza, nem törődve azzal, hogy emiatt pillanatok alatt, elképesztő mennyiségben és mindenképpen lebukik.
Az orbánék által kilakoltatott Lakatos László beszámolója szerint az önkormányzat nem szólt nekik arról, hogy tartozásuk felhalmozódik és az önkormányzat részéről ellenük indított bírósági tárgyalásról sem kaptak értesítést, hanem csak a bírósági ítéletet kapták kézhez, amelyben a bíróság engedélyezte a kilakoltatásukat. Az ilyen eljárás is gyakori, amikor bárki ellen politikai koncepciók szerint folyik bármiféle eljárás vagy intézkedés.

Sokan még mindig nem tudják - még az otthonvédők is nehezen jegyzik meg -, hogy az önkormányzati lakásokból való kilakoltatásokról minden esetben a helyi polgármester dönt! Mindegy, hogy ki adja ukázba - tehát hogy maga a tömeges kilakoltatási pogrom szerzője feltétlenül Orbán Viktor -, mert a kilakoltatásban az utolsó szót mindig a helyi polgármester mondja ki! Azaz minden egyes önkormányzati kilakoltatásnak két legfőbb felelőse van: Orbán Viktor miniszterelnök és a helyi polgármester! Jelen esetben - ahogyan a 10 gyermekes Faragó Ferenc Mihályné és családja x. kerületi utcára dobásánál - ezúttal is Orbán Viktor egyik kegyeltje, Kovács Róbert fideszes polgármester adta parancsba a házaspár utcára dobását. A rendőrség is a párt, azaz Kovács Róbert fideszes politikus utasításait követte.

Az önkormányzattól pedig - legalábbis mindenki ezt panaszolta, aki a helyszínen járt - a kilakoltatásra nem jelent meg senki.

Egyébként Kovács Róbert, a fideszes multimilliomos válaszra sem méltatta a Magyar Szociális Fórum és Simó Endre elnök kérését, hogy legalább az asszony egészségi állapotára legyenek tekintettel és ne lakoltassák ki a házaspárt.

A hatályos Btk. értelmében, annak Népirtás-paragrafusa alapján életfogytiglannal büntethető orbáni kilakoltatási és hajléktalanüldözési tömegpogrom részeként számunkra, emberjogvédők és otthonvédők számára megszokott volt a következő jelenet is. A közpénzből dúsgazdagok részéről megtámadott család feje ugyanis ki akarta fizetni a teljes tartozást, de a fideszes multimilliomos politikusok nem tartottak igényt a pénzére, mert a szegény házaspárnak a lakása kellett.
Igen: a Fidesz teljes vagyonelkobzásra ítélte a párt, annak ellenére, hogy semmilyen bűncselekményt nem követtek el, sőt, a földesuraknak ki akarták fizetni a kamatos kamatokkal terhelt, a gazdagok részéről tartozásként megállapított teljes összeget! Most a hírhedt békéscsabai ingatlanmaffiózók is - az ügyvédi kamarások - egyetértően bólinthatnak össze, hogy fideszéknek igazuk van, mert a lakás mégiscsak többet ér, mint a szegény ember valahogyan összekapart 400 ezer forintja. A Fidesz is így lehetett ezzel most is, ahogyan minden esetben, amikor ilyennel találkoztunk, mert annak ellenére, hogy Lakatos László úr - a kamerák kereszttüzében - a zsebéből elővéve emelte többször magasba a 400 ezer Ft-os pénzköteget, Kovács Róberték és az ő utasításaik végrehajtása biztosítására kirendelt közpénz-rendőrség - a kormányzati igények kielégítésére - a lakás elkobzása mellett foglalt állást.

Hogy a közben beköszöntött hideg idő milyen hatással - milyen közvetlen egészségügyi, rokkantsági és életveszélyekkel - jár egy 17 alkalommal csípőficammal műtött asszonyra, szintén nem csak erkölcsi, hanem büntetőjogi kategória.

Vessük közbe, hogy egyébként a Tóra olyan esetekben, ha a gazdag ember a neki tartozó szegény embertől pl. annak ingjét követeli, akkor a zsidók Istene közvetlenül halállal fenyegeti a betolakodó gazdagot. Közben azért jusson eszünkbe, amikor egy család kilakoltatása után a gazdagok a gyereknek még a játékait is eltüzelték, illetve - aminek legutóbb alig pár hete voltunk szem- és fültanúi a budapesti Blaha Lujza téren - a rendőrök azzal fenyegették meg az ott tartózkodó hajléktalant, hogy az összes holmiját kidobatják a kukába, őt pedig elvitetik, amiért a téren tartózkodik.

Tehát - mint annyiszor - ismét azzal szembesültünk, hogy ebben a feudalisztikus elnöki rendszerben a párt arisztokratáinak nem a jobbágy uzsorakamatokkal megemelt tartozásának összege, hanem a milliárdosok alá vetett jobbágy házaspár ingatlanja kellett. Ahogyan ezer évvel ezelőtt, így lett aztán a földesúr még gazdagabb, a jobbágy családból pedig így lett mindenét elvesztett zsellér.

Lakatos László és felesége - a kilakoltatásuk után - a ház melletti sufniba költöztek, de a földesúri rendszer - jobbágyok vérén és izzadtságán eltartott - fideszes nagybirtokosai közölték, hogy onnan is ki fogják őket pateroltatni, mert ott sem maradhatnak.

Az ugyanilyen emlékezetes esetek közé tartozik, amikor a 68 esztendős beteg asszonyt, Almási Máriát dobta utcára a XV. kerületi fideszes önkormányzat. Mivel az önkormányzat közölte, hogy 78 ezer Ft köztartozás címén dobják utcára, ezért Balogh Béla, a Koppány Csoport elnöke azonnal, a helyszínen gyűjtést szervezett. Személyesen én rögzítettem erről a hang- és filmfelvételeket. A szegény és kilakoltatás előtt álló illetve kilakoltatott otthonvédők még csak a tartozás felét adták össze, amikor - ezt látván - az önkormányzathoz tartozó illetékes (egy vezérigazgató) gyorsan megváltoztatta korábbi feltételeit és közölte, hogy akkor nem kell a pénz sem, hanem inkább mindenképpen ki kell lakoltatni az idős asszonyt.

Neki sem a pénze kellett, mert az csak ürügy volt a kilakoltatásához. Neki is a lakása az, ami kellett.

A 68 éves korára hajléktalanná tett Almási Mária azóta az utcán él.

Az esethez tartozik, hogy a rendőrség ott is belekötött a médiába: engem őrizetbe is vettek, majd a történelmi szégyen-kilakoltatást követően az azt vezénylő rendőri vezetők feljelentést tettek, mert arcukat is nevüket nyilvánosságra hoztuk. Szerették volna, ha titokban marad a nép előtt - talán még a saját családjuk is szégyellte őket -, hogy miket művelnek a polgári lakosság multimillióiból. Jellemző, hogy a két hangadó rendőri vezetőt az orbáni hatalom előtt hasra eső bíróság is szupertitkossá nyilvánította annyira, hogy még a bírósági tárgyalást is zárt bírósági tárgyalássá nyilvánították, hogy senki ne lehessen tanúja és semmilyen video- és hangfelvétel ne készülhessen arról, milyen további jogsértéseket és bűncselekményeket követtek el. A szupertitkossá nyilvánított rutinperben minden döntést a bíró Miskolczy Ambrusné hozott.

Nem véletlenül olyan Orbán és rezsimje megítélése, amilyen. És nem lehetünk szerények, mert mi bizony rengeteg feljelentést és dokumentumot küldtük és fogunk küldeni az Európai Uniótól a nemzetközi nyomozószervekig arról, mi folyik ebben a bűnöző, tömegek számára lakhatatlanná vált félfeudális gettóállamban. Nem titkoljuk, hogy eddig is nagy hatással voltunk a világsajtóra (is) és minek titkolnánk, hogy ennél sokkal, de sokkal többet fogunk tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése